Learning Analytics (la) és una aplicació educativa d'analítica web en perfilat aprenent, un procés de recopilació i anàlisi dels detalls de les interaccions individuals dels estudiants en les activitats d'aprenentatge en línia.

A Go-Lab, les apps es poden afegir a una ILS per recopilar, analitzar i informar de les dades dels usuaris per informar els professors i els estudiants de les activitats o productes d'aprenentatge (HABILITAR la en el vídeo ILS). A partir d'aquesta informació els estudiants poden reflexionar sobre els continguts, productes i processos. Hem categoritzat Go-Lab's LA apps en les seccions següents.

Les apps per comparar les seves activitats ILS amb altres activitats d'estudiant

Tres aplicacions de LA LA s permeten als estudiants fer una comparació de les seves pròpies activitats a activitats d'altres estudiants (vegeu, per exemple, la figura següent):

• L' aplicació Timeline es mostra per a tots els estudiants gràficament en una línia de temps que les fases han estat en el temps i dins de cada fase, quan i quant temps els estudiants han estat actius en les aplicacions que van estar presents en aquesta fase.
  • L'aplicació de resum de temps passat Mostra a la taula el temps total que cada alumne gastat en cada fase d'un ILS i també el temps total dedicat al ILS.
  • L' activitat Plot app es mostra com un gràfic de barres, el nombre relatiu d'accions realitzades pels estudiants en les diferents aplicacions que es troben en el ILS, en comparació amb el nombre màxim d'activitats realitzades per un estudiant específic.
1
The Timeline app

LA apps per comparar el temps propi dedicat a una norma

Un conjunt de les aplicacions permeten als estudiants fer una comparació del seu temps invertit en els ILS i en les fases ILS a una norma (vegeu, per exemple, la figura següent):

• L'aplicació de temps dedicat s'afegeix normalment en algun lloc cap al final d'un ILS i Mostra, en un gràfic de barres, el temps real de l'estudiant dedicat a la comparació amb les expectatives del professor. El professor pot establir una norma (en percentatge o en minuts) a Graasp.
  • El Planificador de temps (més probablement inclòs al començament d'un ILS) permet als estudiants indicar el temps que esperen passar en les fases d'un ILS i el corrector d'hora (més probablement inclòs cap al final d'un ILS) Mostra, en un gràfic de bar el temps real que un estudiant passava en comparació a les seves expectatives.
1
The Time Checker app

Les apps per a LA comparació de productes propis amb altres estudiants

Actualment, és possible deixar que els estudiants reflexionin sobre el seu propi mapa conceptual (des de l'app Concept Mapper ) en comparació amb el mapa conceptual (agregat) d'altres estudiants (vegeu la figura següent):

• Als estudiants de l'aplicació de mapa conceptual , els alumnes poden veure el seu propi mapa conceptual (en un color diferent) com a part d'un mapa conceptual que resumeix els mapes conceptuals de tots els estudiants. Poden veure amb quina freqüència s'ha inclòs un concepte en tots els mapes conceptuals i amb quina freqüència s'han fet les relacions entre dos conceptes.
  • El quadre de comandament Concept Mapper és la versió de l'aplicació anterior per a professors. En aquesta aplicació, el professor pot veure per alumne com el seu mapa conceptual individual es relaciona amb el mapa conceptual agregat de tots els estudiants.
1
The Aggregated Concept Map

Aplicació de transicions de fase

L'aplicació fase transicions Mostra, de manera gràfica, quan i durant quant de temps va visitar una fase. A més, Mostra possibles regressions a les fases anteriors o saltant per sobre de les fases per fases posteriors (si s'escau). Aquesta informació és, bàsicament, també present a l'aplicació Timeline , però l'aplicació de fase transicions utilitza una representació diferent (i individual).

1
The Phase Transitions App

Reflexió sobre les preguntes de LA apps

Per tal de donar suport a LA reflexió dels estudiants, algunes aplicacions de LA qual permeten als docents incloure preguntes de reflexió (vegeu la figura més avall). En concret, aquesta opció està disponible al mapa de conceptes agregats, línia de temps, gràficde l'activitat, transicions de fase, temps invertit, i aplicacions de planificació/Comprovador de temps.

1
The option for enable reflection questions in the Time Spent app

En habilitar l'opció de les preguntes de reflexió, es proporcionen algunes preguntes per defecte (vegeu la figura següent). El professor pot utilitzar aquestes preguntes, modificar-les o crear-ne de pròpies. Actualment, hi ha cinc tipus de preguntes disponibles: resposta oberta, sí/no, elecció múltiple, seleccioneu un valor amb un control lliscant i tabular.

1
Default reflection questions for the Phase Transitions app

Altres aplicacions de LA apps

Hi ha tres aplicacions de LA aplicació disponibles al portal Go-Lab, als fitxers enviats a l'aplicació ILS, a l'aplicació de la barra de progrés i a l'aplicació de visualització d'usuaris en línia.

• Els fitxers enviats a l'aplicació ILS permet que el professor tingui una visió general en temps real dels fitxers enviats de cada estudiant en el ILS. Quan un estudiant presenti un fitxer, el seu nom apareix a l'aplicació amb el nom del fitxer que ha presentat a continuació, així com el temps relatiu quan ho va fer. En moure el cursor per sobre de la descripció del fitxer, el temps relatiu se substitueix pel temps absolut.
  • L'aplicació barra de progrés permet als estudiants ajustar el seu progrés (entre 0 i 100%) a través de les fases d'un ILS. Es recomana afegir aquesta eina al nivell superior d'un ILS per fer-lo accessible en qualsevol moment i en totes les fases.
  • L'aplicació de visualització d' usuaris en línia Mostra en quina fase del ILS és cada estudiant actualment actiu. També es pot configurar per mostrar en quina aplicació els alumnes realitzen la seva última activitat. La informació de l'activitat s'actualitza en temps real.

Trobar més informació sobre les apps

Cerqueu les aplicacions de LA que s'ha descrit més amunt, a la llista d'aplicacions de la categoria learning Analytics apps. Feu clic al botó vista prèvia per veure com es veuen i quin tipus d'informació/dades que presenten. Miri classes de vídeo damunt com posar cap amunt d'apps per assabentar-se més de cada un dels apps de la i com configurar-los.