Learning Analytics (La) on koulutus sovellus Web Analytics oppijan profilointi, prosessi kerätä ja analysoida yksityiskohtia yksittäisten opiskelijoiden vuoro vaikutusta online-oppimisen toimintaa.

Go-Lab, LA apps voidaan lisätä ILS kerätä, analysoida ja raportoida käyttäjien tietoja, jotta voidaan tiedottaa opettajille ja opiskelijoille toiminnasta tai oppimis tuotteet (mahdollistaa La oman ILS video). Näiden tietojen perusteella oppilaat voivat pohtia sisältöä, tuotetta ja prosesseja. Olemme luokiteltu Go-Lab LA apps alla olevissa jaksoissa.

LA apps vertailla omia ILS toimintaa muiden opiskelijoiden toimintaa

Kolmen LA-sovelluksen avulla oppilaat voivat verrata omaa toiminta ansa muiden opiskelijoiden toimintoihin (ks. esimerkiksi alla oleva kuva):

• Aika Jana-sovellus näyttää kaikille opiskelijoille graafisesti aika janalla, missä vaiheessa ne ovat olleet ajan mittaan ja kussakin vaiheessa, milloin ja kuinka kauan opiskelijat ovat olleet aktiivisia sovelluksissa, jotka olivat läsnä tuossa vaiheessa.
  • Käytetty aika Yhteenveto App näkyy taulukossa kokonaisaika kunkin opiskelijan käytetty kussakin vaiheessa ILS ja myös kokonaisaika kuluu ILS.
  • Activity Plot -sovellus näkyy pylväs kaaviona, oppilaiden suorittamien toimien suhteellinen määrä ILS-ohjelmassa löytyissä eri sovelluksissa verrattuna tietyn opiskelijan suorittamien toimintojen enimmäismäärään.
1
The Timeline app

LA apps verrata omaa aikaa käytetty normi

LA-sovellusten joukko mahdollistaa sen, että oppilaat vertaillaan ILS-ja ILS-vaiheissa käytettyä aikaa normaaliin (ks. esimerkiksi alla oleva kuva):

• Käytetty aika App on yleensä lisätty jonnekin loppu puolella ILS ja osoittaa, että pylväs diagrammi, opiskelijan todellinen käytetty aika verrattuna odotukset opettajan. Opettaja voi asettaa normin (prosentteina tai minuutteina) Graasp.
  • Time Planner (todennäköisesti mukana alussa ILS) avulla opiskelijat voivat ilmoittaa, kun he odottavat VIETTÄÄ vaiheissa ILS ja Time Checker (todennäköisesti mukana loppu puolella ILS) osoittaa, että palkki kuvaaja opiskelijan todelliseen aikaan verrattuna hänen odotuksiinsa.
1
The Time Checker app

LA apps vertailla omaa tuotetta muiden opiskelijoiden tuotteita

Tällä hetkellä on mahdollista antaa opiskelijoiden pohtia oman käsitteen kartta (alkaen käsite Mapper App) verrattuna (yhteenlaskettu) käsite kartta muiden opiskelijoiden (ks. kuva alla):

• Kooste konsepti kartta -sovelluksessa oppilaat näkevät oman konsepti kartan (eri värillä) osana konsepti karttaa, jossa on yhteenveto kaikkien opiskelijoiden konsepti kartoista. He näkevät, kuinka usein konsepti on sisällytetty kaikkiin konsepti karttoihin ja kuinka usein kahden konseptin välisiä suhteita on tehty.
  • Konsepti Mapper Dashboard on versio edellisen sovelluksen opettajille. Tässä sovelluksessa opettaja näkee opiskelijaa kohti, miten hänen yksilöllinen konsepti karttaan liittyy kaikkien opiskelijoiden koostettuun konsepti karttaan.
1
The Aggregated Concept Map

Vaiheen siirtymät-sovellus

Vaiheen siirtymät -sovellus näyttää graafisella tavalla, milloin ja kuinka kauan opiskelija vieraili vaiheessa. Lisäksi se näyttää mahdolliset regressiot aikaisempiin vaihe isiin tai hyppää vaiheiden yli myöhempiin vaihe isiin (jos sovellettavissa). Nämä tiedot ovat periaatteessa myös aika Jana sovelluksessa, mutta vaihe siirtymät-sovellus käyttää erilaista (ja yksilöllistä) esitystä.

1
The Phase Transitions App

Pohdintaa kysymyksiä LA apps

Oppilaiden pohdinnan tukemiseksi jotkut LA-sovellukset antavat opettajille mahdollisuuden sisällyttää pohdinta-kysymyksiin (Katso alla oleva kuva). Erityisesti tämä vaihto ehto on käytettävissä koostettu käsite kartta, aika Jana, toiminta tontti, Vaihe siirtymät, käytetty aika, ja aika Planner/Checker apps.

1
The option for enable reflection questions in the Time Spent app

Ottamalla käyttöön pohdinta-kysymyksiä vaihto ehto, joitakin oletus kysymyksiä annetaan (Katso kuva alla). Opettaja voi käyttää näitä kysymyksiä, muokata niitä tai luoda omia. Tällä hetkellä käytettävissä on viisi erilaista kysymystä: avoin vastaus, kyllä/ei, monivalintavaihto, valitse arvo liuku säätimellä ja SARKAIN.

1
Default reflection questions for the Phase Transitions app

Muut LA-sovellukset

Kolme muuta LA-sovellusta on saatavilla Go-Lab-portaalissa, toimitetut tiedostot ILS-sovelluksessa, Progress-palkki-sovellus ja online-käyttäjien visualisointi-sovellus.

• Toimitetut tiedostot ILS app avulla opettaja on reaaliaikainen katsaus toimitettujen tiedostojen kunkin opiskelijan ILS. Kun oppilas lähettää tiedoston, hänen nimensä näkyy sovelluksessa sen tiedoston nimellä, jonka hän toimitti alla, sekä suhteellinen aika, jolloin hän teki niin. Kun siirrät kohdistimen tiedoston kuva uksen päälle, suhteellinen aika korvataan absoluuttisella ajan kohdalla.
  • Progress Bar -sovelluksen avulla oppilaat voivat muuttaa edistymistään (välillä 0 – 100%). eri vaiheissa ILS. On suositeltavaa lisätä tämä työkalu ylätasolle ILS jotta se pääsee milloin ja kaikissa vaiheissa.
  • Online users visualisointi App näyttää missä vaiheessa ILS on jokaisen opiskelijan tällä hetkellä aktiivinen. Se voidaan myös määrittää näyttämään, missä sovelluksessa opiskelijat suoritit viimeisen toimintonsa. Aktiviteetti tiedot päivitetään reaaliajassa.

Etsi lisää LA apps

Etsi yllä kuvattuja LA-sovelluksia, jotka ovat luokka oppimisen Analytics-sovellustenalla olevassa sovellus luettelossa. Osoittamalla Esikatselu-painiketta näet miltä ne näyttävät ja millaisia tietoja/tietoja he esittävät. Katso video tutorials Miten perustaa apps oppia lisää kustakin La apps ja miten määrittää ne.