Learning Analytics (La) is een educatieve toepassing van Web Analytics bij leerder profilering, een proces van het verzamelen en analyseren van de details van de individuele student interacties in online leren activiteiten.

In go-Lab kan LA apps worden toegevoegd aan een ILS om gebruikersgegevens te verzamelen, te analyseren en te rapporteren om docenten en studenten op de hoogte te brengen van activiteiten of leerproducten (La in uw ILS-video inschakelen). Op basis van deze informatie kunnen studenten nadenken over content, product en processen. We hebben go-Lab LA apps in de onderstaande paragrafen gecategoriseerd.

LA apps voor het vergelijken van eigen ILS-activiteiten met andere studentenactiviteiten

Drie LA apps kunnen studenten een vergelijking maken van hun eigen activiteiten aan activiteiten van andere studenten (zie bijvoorbeeld de figuur hieronder):

• De tijdlijn app toont voor alle studenten grafisch in een tijdlijn die fasen ze zijn in de loop der tijd en binnen elke fase, wanneer en hoe lang studenten actief zijn geweest in de apps die aanwezig waren in die fase.
  • De tijd bracht samenvatting app toont in lijst de totale tijd elke student in elke fase van een ILS en ook de totale tijd doorbracht die in ILS wordt doorgebracht.
  • De activiteit plot app wordt weergegeven als een staafdiagram, het relatieve aantal acties uitgevoerd door de studenten in de verschillende apps gevonden in het ILS, in vergelijking met het maximum aantal activiteiten uitgevoerd door een specifieke student.
1
The Timeline app

LA apps voor het vergelijken van eigen tijd besteed aan een norm

Een set van LA apps kunnen studenten een vergelijking maken van hun tijd doorgebracht in het ILS en in de ILS fasen tot een norm (zie bijvoorbeeld de figuur hieronder):

• De bestede tijd app wordt normaal toegevoegd ergens aan het eind van een ILS en toont, in een staafgrafiek, de daadwerkelijke tijd van de student die in vergelijking met de verwachtingen van de leraar wordt doorgebracht. De docent kan een norm (als percentage of in minuten) instellen in Graasp.
  • De time planner (waarschijnlijk opgenomen aan het begin van een ILS) laat studenten toe om aan te geven op welke tijd ze in de fasen van een ILS verwachten te besteden en de time Checker (hoogstwaarschijnlijk opgenomen tegen het einde van een ILS) toont in een staafdiagram de werkelijke tijd een student besteed in vergelijking met zijn/haar verwachtingen.
1
The Time Checker app

LA apps voor het vergelijken van eigen product met de producten van andere studenten

Op dit moment is het mogelijk om de studenten te laten reflecteren op hun eigen concept kaart (van de concept Mapper app) in vergelijking met de (geaggregeerde) concept kaart van andere studenten (zie onderstaande figuur):

• In de geaggregeerde concept kaart app kunnen studenten hun eigen concept kaart (in een andere kleur) zien als onderdeel van een concept kaart die de concept kaarten van alle studenten samenvat. Ze kunnen zien hoe vaak een concept is opgenomen in alle concept kaarten en hoe vaak relaties tussen twee begrippen zijn gemaakt.
  • Het concept Mapper dashboard is de versie van de vorige app voor docenten. In deze app kan de docent per leerling zien hoe zijn/haar individuele concept kaart betrekking heeft op de geaggregeerde concept kaart van alle studenten.
1
The Aggregated Concept Map

Faseovergangen app

De faseovergangen app toont, op een grafische manier, wanneer en voor hoe lang een student een fase bezocht. Bovendien toont het mogelijke regressies aan vroegere fasen of het springen over fasen aan recentere fasen (indien van toepassing). Deze informatie is in principe ook aanwezig in de tijdlijn app, maar de Phase transitions app maakt gebruik van een andere (en individuele) vertegenwoordiging.

1
The Phase Transitions App

Reflectie vragen in LA apps

Om de reflectie van de cursisten verder te ondersteunen, bieden sommige LA-apps docenten de mogelijkheid om reflectie vragen op te nemen (zie onderstaande afbeelding). Met name deze optie is beschikbaar in de geaggregeerde concept kaart, tijd lijn, activiteiten plot, faseovergangen, bestede tijd, en tijd planner/Checker apps.

1
The option for enable reflection questions in the Time Spent app

Door de optie reflectie vragen in te schakelen, worden enkele standaard vragen gesteld (zie onderstaande afbeelding). De docent kan gebruik maken van deze vragen, wijzigen of maken zijn/haar eigen. Momenteel zijn er vijf soorten vragen beschikbaar: open antwoord, Ja/Nee, meerkeuze, selecteer een waarde met een schuifregelaar en in tabelvorm.

1
Default reflection questions for the Phase Transitions app

Andere LA apps

Drie meer LA apps zijn beschikbaar op Go-Lab Portal, de ingediende bestanden in ILS app, de voortgangsbalk app en de online gebruikers visualisatie app.

• De ingediende dossiers in ILS app staat de leraar toe om een real-time overzicht van de voorgelegde dossiers van elke student in ILS te hebben. Wanneer een student een dossier voorlegt, verschijnt zijn/haar naam in app met de naam van het dossier dat hij/zij hieronder heeft voorgelegd, evenals de relatieve tijd wanneer hij/zij dit deed. Wanneer u de cursor over de beschrijving van het bestand verplaatst, wordt de relatieve tijd vervangen door de absolute tijd.
  • De voortgangsbalk app stelt studenten in staat hun vooruitgang aan te passen (tussen 0 en 100%) tussen fasen in een ILS. Het wordt aanbevolen om dit hulpmiddel op het hoogste niveau van een ILS toe te voegen om het op elk moment en in alle fasen toegankelijk te maken.
  • De online gebruikers visualisatie app toont in welke fase van de ILS is elke student momenteel actief. Het kan ook worden gevormd om te tonen waarin app de studenten hun laatste activiteit uitvoerden. De activiteit informatie wordt in real time bijgewerkt.

Vind meer over LA apps

Zoek naar de hierboven beschreven LA apps, in de lijst van apps onder de categorie Learning Analytics apps. Klik op de knop voorbeeld om te zien hoe ze eruitzien en wat voor soort informatie/gegevens ze presenteren. Bekijk videohandleidingen over het instellen van apps voor meer informatie over elk van de la apps en hoe u deze configureren.