Följande återspeglar innehållet i de flesta videor på sidan hur du ställer in appar .

Hypotes Scratchpad

Hypotesen Scratchpad hjälper eleverna att formulera hypoteser. Verktyget kan också användas för att erbjuda färdiga (eller delvis)-gjorda hypoteser för studenter, vilket innebär att hypoteserna skapas på författar miljö (Graasp) av läraren. Deltagare kan använda fördefinierade variabler och orsaks-och effekt termer som finns överst i verktyget. De kan dra och släppa termer till hypotesen rutan för att skapa en hypotes. För att ändra ordningen på termerna, dra och släpp dem i rätt position. Ytterligare ord kan läggas till genom att dra i rutan "Skriv din egen" till hypotes rutan och skriva. Ord kan raderas genom att dra dem utanför den gröna rutan. Eleverna kan visa hur säkra de är i giltigheten av sin hypotes genom att använda den självsäkra mätaren (hästsko bredvid hypotesen).

1

Hypotesen Scratchpad

Nedan kan du se vilka andra åtgärder som kan göras i hypotesen Scratchpad:

1Lägg till fler hypoteser.

1Ta bort en individuell hypotes.

3 Ta bort alla hypoteser.

9 Ångra eller gör om gjorda 3 ändringar.

Du kan också titta på video hypotes Scratchpad tillgänglig på http://support.golabz.EU/video/Hypothesis-Tool

Konfiguration av hypotesen Scratchpad

I det här avsnittet beskrivs hur du konfigurerar hypotesen Scratchpad. För att justera innehållet i hypotes Scratchpad, klicka på kugg hjuls ikonen 1 och konfigurations fönstret öppnas.

Du kan redigera villkors satser eller variabler helt enkelt genom att klicka på dem (kommer att markeras i grönt) och ändra texten. Du kan ta bort en term genom att markera termen och sedan klicka på minus ikonen. För att lägga till fler termer, klicka på plus ikonen. Om du vill ändra ordningen på termerna väljer du och flyttar dem uppåt eller nedåt genom att klicka på uppåt-eller nedåtpilarna. Detta kan också göras genom att klicka på upp-eller nedpilarna på tangent bordet.

1

Konfigurations fönstret för hypotesen Scratchpad

Längst ned i konfigurations fönstret kan du kontrol lera om dina elever ser förtroende mätaren och om de kan skriva in sina egna villkor. Med skjutreglagen kan du ställa in lägsta och högsta antal hypoteser studenter måste skapa.

Du kan också titta på video konfigurationen av hypotesen Scratchpad tillgänglig på http://support.golabz.EU/video/Hypothesis-Tool

Fråga Scratchpad

Frågan Scratchpad hjälper eleverna formulera forsknings frågor. Deltagare kan använda fördefinierade variabler och orsaks-och effekt termer som finns överst i verktyget. Dessa termer kan vara dra och släpp i frågerutan nedan. Eleverna kan också skriva egna ord eftersom de innehåller fördefinierade termer.

1

Verktyget fråga Scratchpad

Enskilda forsknings frågor kan raderas genom att klicka på SOP tunnan ikonen 1 , och kan läggas till genom att klicka på plus ikonen. 1

Rader gummit 1 ikonen används för att ta bort allt innehåll i frågan Scratchpad.

De tre fjärdedels sväng ikonerna kan användas för att ångra 1 och göra 1 om gjorda ändringar.

Du kan också titta på video frågan Scratchpad Tool finns på http://support.golabz.EU/video/Question-Tool

Konfiguration av frågan Scratchpad Tool

Det här avsnittet visar hur du kan konfigurera frågan Scratchpad. En relaterad demo video, namngiven konfiguration av frågan Scratchpad är också tillgänglig på http://support.golabz.EU/video/Question-Tool.

För att justera innehållet i frågan Scratchpad Klicka på kugg hjuls ikonen 1. Konfigurations fönstret visas i figuren nedan.

1

Konfigurations fönstret för frågan Scratchpad

Du kan redigera villkors satser och variabler helt enkelt genom att klicka på dem och ändra texten. För att ta bort en term, klicka på den, vilket innebär att den kommer att markeras i grönt och klicka sedan på minus ikonen. För att lägga till fler termer, klicka på plus ikonen. Om du vill ändra ordningen på termerna markerar du dem och flyttar dem genom att klicka på uppåt-och nedåtpilarna. Detta kan också göras genom att klicka på upp-eller nedpilarna på tangent bordet. Med skjutreglagen kan du ställa in minimum och maximum av frågor som eleverna måste skapa.

Koncept mapper

Concept Mapper är en app som gör det möjligt för studenter att skapa koncept kartor genom att använda fördefinierade koncept eller skriva egna och ställa in relationerna mellan begreppen.

När du klickar på huvud gränssnittet visas ett popup-fönster med fördefinierade termer, som visas i figuren nedan. Eleverna kan välja en term eller skriva egna.

1

Fördefinierade och nya termer

Färgen på en text ruta kan ändras genom att klicka på pensel ikonen 1

En term kan raderas genom att klicka på den och sedan klicka på pappers 1 korgen

Om du vill ändra positionen för en term klickar du bara på och drar.

När du 1 klickar på pilen aktive ras relationerna mellan koncept läget och knappen markeras med grönt. Om du vill rita en Relations linje klickar du och drar från ett begrepp till ett annat och namnger relationen, antingen genom att skriva ett nytt ord/en fras eller genom att välja en fördefinierad relation. Det är obligatoriskt att namnge relationen.

1

Relationer mellan begrepp

De andra knapparna utför följande åtgärder:

1Ta bort allt innehåll i begrepps kartan.

11 Ångra eller gör om gjorda ändringar.

1Center koncept kartan på skärmen.

1Ändra layouten på koncept kartan till en mer kompakt form.

Du kan också titta på video Concept Mapper finns på http://support.golabz.EU/video/Concept-Mapper

Konfiguration av Concept Mapper

Det här avsnittet innehåller en detaljerad förklaring om hur du konfigurerar Concept Mapper-appen. Den återspeglar innehållet i video konfigurationen av Concept Mapper finns på http://support.golabz.EU/video/Concept-Mapper

Till börja konfigurationen, klick på det redskap ikonen 1 och öppen den begreppen kart läggande optionerna droppa-ned menyn så vist inne om bild nedan.

1

Konceptet Mapper alternativ

För att lägga till fördefinierade begrepp kan studenterna använda i sin koncept karta, klicka på plus ikonen och skriva in konceptet. Om du vill ta bort ett koncept markerar du det, vilket betyder att det markeras med grönt och klickar på minus ikonen. Om du vill ändra ordning på termerna markerar du de termer du vill flytta uppåt eller nedåt och klickar på en av pilarna. Samma åtgärder, nämligen att skapa, ta bort eller ändra ordning på, fungerar på samma sätt för länkar. Se figuren nedan.

1

Skapa, ta bort, ändra ordning på termer

Viewer

Konfiguration av Viewer

Med Viewer-appen kan dina elever Visa data från appar som används i tidigare faser av en ILS. För att konfigurera Viewer, klicka på kugg hjuls ikonen 1.

Konfigurations fönstret för Viewer-appen visas i figuren nedan.

1

Konfigurations fönstret för Viewer

Välj fasen för ILS där appen du vill extrahera data från är placerad. I exemplet som visas i figuren ovan valdes conceptualization-fasen. Välj sedan den app som du vill visa data från. I vårt exempel valdes hypotesen Scratchpad. När du inte gör något annat visas en standard text med Viewer-verktyget (se använda standard i figuren). I annat fall kan du välja Använd min egen och skriva in ditt eget program namn och/eller text som visas när studenten ännu inte har fyllt i det valda programmet.

Du kan också titta på video konfigurationen av Viewer som är tillgänglig på http://support.golabz.EU/video/Configuration-of-the-Viewer

Tabell verktyg

Konfiguration av tabell verktyget

I det här avsnittet beskrivs hur du kan använda och redigera tabell verktyget. Det återspeglar innehållet i video Table Tool finns på https://support.golabz.EU/video/Table-Tool.

Med tabell verktyget kan du skapa en tabell genom att definiera kolumnerna och raderna som eleverna fyller i med text eller siffror. För att justera innehållet i tabell verktyget, klicka på kugg hjuls ikonen 1 och klicka sedan på tabellen verktygs alternativ rullgardinsmenyn som visas i figuren nedan.

1

Konfigurations fönstret för tabell verktyget

Du kan ändra namnet på kolumnerna och raderna genom att skriva texten. Om du vill lägga till fler kolumner och/eller rader klickar du på plus ikonen. Med minus ikonen kan du ta bort en markerad rad eller kolumn. Om du vill ändra ordningen på raderna och kolumnerna använder du ikonerna för uppåt-och nedåtpilarna. Detta kan också göras genom att klicka på upp-eller nedpilarna på tangent bordet. Du kan också ange ett namn på kolumnen som visar rad namnen. Stäng konfigurations fönstret genom att klicka på kryss ikonen 1 .

Figuren nedan visar ett exempel på en justerad tabell i elevvyn av en ILS.

1

Ett exempel på tabell i en ILS

Eleverna kan fylla i cellerna i tabellen med hjälp av tangent bordet. De kan ångra och göra om ändringar som gjorts med hjälp av tre kvartal sväng ikoner, medan rader gummit kan användas för att ta bort allt innehåll i tabellen.

Slutgiltigt verktyg

Avslutnings verktyget hjälper studenterna att formulera sina satser genom att kontrol lera om resultaten av experimenten stöder deras hypoteser och/eller frågor.

I avslutnings verktyget kan eleverna se sina tidigare gjorda hypoteser och/eller frågor. Till exempel visas i figuren nedan två hypoteser, hämtade från hypotesen Scratchpad app i conceptualization fasen. En hypotes aktive ras (markeras med grönt) genom att helt enkelt klicka på den.

1

Avslutnings verktygets gränssnitt

Plus ikonen 1 kan användas för att lägga till data som samlats in tidigare i ILS. Eleverna kan välja vilken typ av data som ska läggas till, d.v.s. data diagram eller observationer. Sedan läses de valda data in genom att klicka på uppspelnings ikonen 1 , som visas i figuren nedan.

1

Fönstret data inläsning

Nästa figur visar ett exempel där ett data diagram och en observation har lagts till för att stödja den andra hypotesen.

1

Pågående arbete i avslutnings verktyget

Data utvidgas genom att dubbelklicka på den och kan tas bort med minus ikonen 1 .

För varje hypotes kan eleverna justera KONFIDENS mätaren igen och text rutan nedan kan användas för att förklara deras föränderliga förtroende.

Klicka på rader gummit 1 ikonen allt innehåll i avslutnings verktyget raderas.

De tre fjärdedels sväng ikonerna kan användas för att ångra 1 och göra 1 om gjorda ändringar.

Du kan också titta på video slutsats verktyget finns på http://support.golabz.EU/video/Conclusion-Tool

Konfiguration av avslutnings verktyget

I det här avsnittet beskrivs hur du kan konfigurera avslutnings verktyget. En relaterad demo video, namngiven konfiguration av avslutnings verktyget, finns på http://support.golabz.EU/video/Conclusion-Tool. För att ändra inställningarna för avslutnings verktyget, klicka på kugg hjuls ikonen 1 och klicka sedan på den nedrullningsbara menyn för avslutnings verktyget som visas i figuren nedan.

1

Alternativ för avslutnings verktyg

Kontrol lera eller avmarkera informationen (t. ex. data grafer, förtroende mätare och observationer) eleverna kan ladda i verktyget för att bilda sin slutsats. Det är viktigt att se till att du har lagt till apparna i ILS från vilka du vill att deltagarna ska läsa in data. Till exempel, om Använd observationer är markerad, kommer detta att ge dina elever möjlighet att ladda sina observationer från observationsappen för att hjälpa dem att formulera en slutsats.

Avmarkera alla alternativ kommer att ge studenterna bara möjlighet att skapa en slutsats utan någon information från tidigare använda apps i ILS.

Observations verktyget

Observations verktyget låter eleverna registrera observationer som gjorts under experimentering (se figuren nedan). Observationer som registrerats i verktyget kan senare hämtas i avslutnings verktyget som en grund för att dra satser.

0

Observations verktyget

Plus ikonen 1 kan användas för att lägga till nya observationer. Om du klickar på minus 1 ikonen tas en enda observation bort. När du använder rader gummit ikonen 1 tas hela innehållet i observations verktyget bort. De tre fjärdedels sväng ikonerna kan användas för att ångra 1 och göra 1 om gjorda ändringar.

Du kan också titta på video observation Tool finns på http://support.golabz.EU/video/observation-Tool

Quiz verktyg

Verktyget Quiz kan läggas till i en ILS för att skapa en fråge sport med flervals-, ja/nej-och öppna frågor. Det här dokumentet förklarar hur du kan konfigurera och anpassa dina fråge sporter så att de passar dina inlärnings mål. För att börja konfigurera Quiz Tool Klicka på kugg hjuls ikonen 1 .

I konfigurations fönstret är översikts läget aktiverat, vilket visas i figuren nedan.

1

Översikt över konfigurations fönstret för Frågeverktyget

Den fråga som för närvarande är markerad markeras mellan gröna linjer. Nya frågor kan läggas till genom att skriva in texten i frågerutan. Om du vill redigera en fråga markerar du den och klickar sedan på knappen Redigera. Redigerings läget visas i figuren nedan.

Frågan kan redige ras genom att skriva in texten i frågerutan. Följande åtgärder kan utföras i redigerings läge:

1Lägg till en bild genom att ange en bild-URL. Du kan ändra bildens storlek och layout (t. ex. bild över text osv.)

2Skapa en flervals fråga. Du kan skapa de tillgängliga alternativen genom att skriva in texten i svars rutorna. Du kan inkludera feedback på varför ett svar är fel eller rätt och justera antalet försök som eleverna har, för att ge ett svar. Du kan välja om du vill visa rätt svar.

2Skapa en tvåvägsfråga (t. ex. ja/nej, sant/falskt). Du kan inkludera feedback på varför ett svar är fel eller höger och justera bredden på knapparna.

2Skapa en öppen fråga. Du kan inkludera en ledtråd (t. ex. vad deltagarna måste ange i svars rutan) och justera svars rutans storlek.

1

Redigerings läget i frågeformulärsverktygets konfigurations fönster

Frågor som rör kemi, matematik och fysik är för närvarande under uppbyggnad. Stäng konfigurations fönstret för Quest-verktyget genom att klicka på kryss ikonen 1 .

Du kan också titta på videon Quest Tool finns på https://support.golabz.EU/video/Quiz-Tool

Quest-verktyget

Quest-verktyget kan läggas till en ILS för att inkludera en enkät eller enkät. I det här avsnittet beskrivs hur du kan konfigurera och anpassa dina enkäter. För att börja konfigurera Quest Tool Klicka på kugg hjuls ikonen 1 .

I konfigurations fönstret är översikts läget aktiverat, vilket visas i figuren nedan.

1

Översikt över Quest-konfigurationfönstret

Den fråga som för närvarande är markerad markeras mellan gröna linjer. Nya frågor kan läggas till genom att skriva in texten i frågerutan. Om du vill ändra frågornas ordningsföljd klickar du bara på och drar en fråga till rätt position. Om du vill redigera en fråga markerar du den och klickar sedan på knappen Redigera. Redigerings läget visas i figuren nedan.

Frågan kan redige ras genom att skriva in texten i frågerutan. Följande åtgärder kan utföras i redigerings läge:

1Skapa ett objekt i Likert-skala. Smileys skalan är aktiv som standard. Du kan dock välja att skapa en ny skala (t. ex. helt överens, agree, etc.).

1Skapa en flervals fråga. Du kan skapa de tillgängliga alternativen genom att skriva in texten i svars rutorna.

1Skapa en öppen fråga. Du kan inkludera en ledtråd (t. ex. vad deltagarna måste ange i svars rutan) och justera svars rutans storlek.

1 Lägg till ett sidhuvud före en fråga.

1 Lägg till en bild genom att ange en bild-URL. Du kan ändra bildens storlek och layout (t. ex. bild över text osv.)

1

Redigerings läget i Quest-konfigurationsfönstret

Stäng konfigurations fönstret för Quest-verktyget genom att klicka på kryss ikonen 1 .

Om du vill visa resultatet av enkäten klickar du på Cap-ikonen 1 .

Du kan också titta på videon Quest Tool finns på http://support.golabz.EU/video/Quest-Tool

Tid planerare

Appen tids planerare

Tids planeraren är en app som eleverna kan använda för att ange den tid de förväntar sig att arbeta med de olika faserna i en ILS. Läraren kan ange en förväntad total tid som visas längst ner i appen (se figuren nedan). I huvud fönstret visas alla angivna faser och studenten kan fylla i hur mycket tid han eller hon förväntar sig att arbeta med den fasen. Summan av alla faser måste vara lika med den tid som fastställts av läraren. Siffran bredvid summan blir då grön. Den här planeringen fungerar i samarbete med Time Checker -appen (se https://www.golabz.EU/app/Time-Checker).

1

Appen tids planerare

Du kan också titta på video tid Planner finns på http://support.golabz.EU/video/Time-Planner

Konfigurering av tids planerare

I det här avsnittet beskrivs hur du kan konfigurera tids planeringen. Den återspeglar innehållet i video konfigurationen för den tids planerare som finns på http://support.golabz.EU/video/Time-Planner.

Om du vill ändra inställningarna för tids planeringen klickar du på kugg hjuls ikonen 1 och öppnar sedan rullgardinsmenyn ange tids planering. För varje fas av ILS, ange en beskrivning där du förklarar vad en elev förväntas göra. I de flesta fall lämnar du beskrivningen av den sista fasen av ILS öppna. Lämnar den öppen kommer att utesluta den sista fasen eftersom denna fas kommer sannolikt att vara den fas där studenterna måste reflektera över sin planering. Ange sedan den totala tid som behövs för en elev att slutföra hela ILS. Figur 1 visar ett exempel på konfigurationen av tids planeraren.

1

Konfigurations fönstret för appen tids planerare

Tid Checker

Tids kontrollen visar den tid som studenten har spenderat jämfört med sin egen planering (se figuren nedan). Denna app fungerar i samarbete med Time Planner-appen (se https://www.golabz.EU/app/Time-Planner) och reflekterar över den information som ges av studenten.

1

Appen tids kontroll

Studenten ser sina uppskattade tider från tids planeraren i de gröna horisontella staplarna. Real tid spenderas i varje fas presenteras strax under varje grön stapel, med en blå stapel. När du håller mus pekaren över den beräknade tiden eller Real tiden visas bara den informationen i stapeldiagrammet. För att uppdatera informationen som visas i stapeldiagrammet klickar du på uppdaterings ikonen 1 .

Du kan också titta på video tid Checker tillgänglig på http://support.golabz.EU/video/Time-Checker

App för tids linje

Tids linjen är en app som visualiserar hur mycket tid som spenderas i varje fas av en ILS. I huvud fönstret i denna app, all tid som spenderas av alla elever i alla olika faser av en ILS visas (se figur nedan). När du hovrar med musen ovanför en av staplarna anges informationen. Om du vill markera en av faserna klickar du på det fas namnet högst upp i appen tids linje.

1

Appen tids linje

När kryss rutan Visa appaktivitet är markerad kan du se hur mycket tid en elev arbetade aktivt med en app i varje fas och hur många åtgärder han eller hon utförde (se figuren nedan). Den nedrullningsbara menyn Välj ett datum ger dig möjlighet att välja ett annat datum då ILS används.

1

Appen tids linje med appaktiviteten

För att uppdatera informationen som visas i tids linjen, klicka på uppdaterings 1 ikonen.

Du kan också titta på video tids linje app tillgänglig på http://support.golabz.EU/video/Timeline-app

Fas över gångar

Fas över gångar app ger studenten en grafisk översikt över den tid som tillbringas i faser och växla mellan faser över tiden, som visas i figuren nedan. Alla faser av ILS visas på y-axeln. De horisontella staplarna visar hur mycket tid eleven har tillbringat i varje fas.

1

Fas över gångar app

Om du vill uppdatera informationen som visas i stapeldiagrammet klickar du på uppdaterings ikonen 1 .

Fas över gångar app kan valfritt inkludera reflektion frågor, som visas i figuren nedan.

1

Den fas Över gångar app med reflektions frågor

Du kan också titta på video fas över gångar tillgängliga på http://support.golabz.EU/video/Phase-Transition

Redskap skiss Lab

Gear sketch är en ritning-baserad inlärnings miljö där du kan skapa alla typer av skapelser med redskap. För att skapa en växel, dra helt enkelt en cirkel på duken där du vill placera en växel. För att koppla ihop två kugg hjul, dra en mot en annan genom att klicka i mitten och dra den. De kommer att ansluta när mus knappen släpps. Kugg hjul kan också staplas genom att dra en mindre växel på en större växel. I figuren nedan kan du se processen för ritning, två anslutna växlar och två staplade växlar.

1

Rit-och anslutnings växlar i Gear sketch

För att ansluta två växlar med en kedja, dra en linje runt de två växlar du vill ansluta (se figur nedan). Om du vill ta bort en växel eller kedja drar du helt enkelt en linje genom den.

1

Kugg hjul anslutna med en kedja

För att ställa in en växel eller en kombination av kugg hjul i rörelse, dra en pil uppifrån mot den riktning du vill att växeln ska svänga och klicka sedan på uppspelnings ikonen 1 .

En längre pil resulterar i snabbare svarvning. I figuren nedan kan du se pilarna som har dragits för att ställa in kugg hjul i rörelse.

1

Kugg hjul i rörelse

För att stoppa rörelsen klickar du bara någonstans i duken. Så här kan du arbeta med Gear sketch.

Du kan titta på video Gear skiss finns på engelska och holländska på https://support.golabz.EU/video/Gear-sketch